Mob: +385 (0)91 225 4585 info@antea.hr

Zaštita podataka

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Datum ažuriranja: 13. prosinca 2019.

Antea d.o.o. prepoznaje važnost zaštite osobnih podataka te čuva privatnost posjetitelja svojih stranica.

Sve informacije koje posjetitelj pošalje ili su automatski zabilježene koriste se isključivo u skladu s ovom Izjavom odnosno Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o provedbi Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka definiraju se postupci prikupljanja i obrađivanja Vaših osobnih podataka. Posjetom naše internet stranice www.antea.hr i davanjem Vaših informacija pod okolnostima koje su u nastavku opisane, dajete svoju suglasnost na postupke koji su sadržani u ovoj izjavi te će se smatrati da ste upoznati sa svojim pravima o privatnosti.

Prikupljanje osobnih podataka

Informacije koje nam dajete uključuju sljedeće osobne podatke:  ime, prezime, adresu elektroničke pošte, broj telefona.  U obavljanju poslova iz djelatnosti putničke agencije od Vas ćemo zatražiti presliku osobne iskaznice i kreditne kartice.

Osjetljivi osobni podaci

Ne prikupljamo niti obrađujemo, u bilo kakve svrhe, posebne kategorije osobnih podataka ili osjetljive osobne podatke.

Korištenje internetske stranice od strane maloljetnika

Upozoravamo da se sve obrade osobnih podataka smiju koristiti isključivo od osoba koje su navršile 16 godina života. Zabranjuje se korištenje sustava i alata te iz toga proizašle obrade podataka korisnika ispod te dobne granice bez odgovarajuće privole roditelja / skrbnika. Ako unatoč tome dođe do obrade podataka, istu ćemo obustaviti čim za nju saznamo te podatke takvih osoba izbrisati.

Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima pohranjene su u vašem pregledniku i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu. Sve postavke kolačića možete promijeniti na poveznici „Neophodni kolačići“. Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića. Ukoliko onemogućite ove kolačiće nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.

Pravna osnova korištenja osobnih podataka

Spomenuti osobni podaci su potrebni kako bi pružili kvalitetnu informaciju, proizvod ili uslugu koje ste zatražili. U onim slučajevima kada osobni podaci nisu nužno potrebni, obavijestit ćemo Vas o tome i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prikupljanje i obradu, kao i posljedicama po mogućnost pružanja naše usluge ukoliko se ne suglasite.

Vaše informacije obrađivat ćemo samo ukoliko:

  • imamo Vaše odobrenje da to napravimo;
  • je obrada potrebna kako bismo mogli realizirati ugovor s Vama; ili
  • postoje pravovaljani razlozi, naši ili od trećih strana koji nisu u suprotnosti sa Vašim interesima zaštite osobnih podataka ili temeljnim pravima i slobodama;
  • imamo pravnu obvezu da obradimo Vaše osobne informacije.

Prosljeđivanje vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke koje prikupljamo na našoj Internet stranici, prosljeđujemo sljedećim kategorijama primatelja, a u svrhu kako slijedi:

  • Hotelima, kada nastupamo u svojstvu putničke agencije
  • Nadležnom tijelu provođenja zakona, nadzornom tijelu zaštite osobnih podataka.

Zadržavanje podataka

Nećemo zadržavati Vaše podatke duže nego što je potrebno da bismo ispunili svrhu za koju prikupljamo te osobne podatke, osim ako je to naša zakonska obveza.

Informacijska sigurnost

Primjenjujemo prikladne administrativne, tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke koji su pod našom kontrolom od neovlaštenog pristupa, prikupljanja, korištenja, otkrivanja, kopiranja, prepravljanja ili stavljanja na raspolaganje. Također, poduzimamo potrebne mjere kako bi osigurali da svaki pružatelj usluga, kojega uključimo u obrađivanje Vaših osobnih podataka u naše ime, poduzme tehničke i organizacijske mjere za zaštitu takvih osobnih podataka.

Međunarodni prijenos podataka

Trenutno ne vršimo prijenos Vaših osobnih podataka izvan Republike Hrvatske.

Ažuriranje ove Izjave o zaštiti osobnih podataka

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka, kao odgovor na promjene u zakonima, tehnici ili razvoju poslovanja. Kada ažuriramo Izjavu o zaštiti osobnih podataka, poduzet ćemo prikladne mjere da bismo Vas obavijestili, u skladu sa važnosti promjene koju smo napravili. Dobit ćemo Vaš pristanak na promjene, ako i gdje je to neophodno u skladu s važećim propisima iz područja  zaštite podataka.

Kada je ova Izjava o zaštiti osobnih podataka posljednji put ažurirana možete vidjeti provjerom „Datuma ažuriranja” koji je prikazan na vrhu ove Izjave.

Vaša prava zaštite podataka

Vaša prava na zaštitu podataka uključuju sljedeće:

Ako želite pristupiti, ispraviti, ažurirati ili zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka, ili prigovoriti na obrađivanje Vaših osobnih podataka, tražiti od nas da ograničimo obrađivanje Vaših osobnih podataka ili zahtijevati prenosivost Vaših osobnih podataka, to možete u bilo kojem trenutku putem kontakta koji se nalaze na dnu ove stranice.

Ako smo Vaše osobne podatke prikupili i obradili uz Vašu privolu, možete ju povući bilo kada. Povlačenje Vaše privole neće imati utjecaj na legitimnost svakog obrađivanja koje smo poduzeli prije Vašeg povlačenja, niti će imati utjecaj na obrađivanje Vaših osobnih podataka  koje se provode u skladu sa zakonskim osnovama obrađivanja,  osim onih na koje ste pristali.

Odgovorit ćemo na sve zahtjeve koje primimo, kako bismo zaštitili vaša prava na zaštitu podataka, u skladu s važećom zakonskom regulativom.

Ako imate bilo kakva pitanja ili pritužbe na ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka ili na korištenje Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati:

  • putem elektroničke pošte na: info@antea.hr
  • na broj telefona +385 (0)91 225 4585
  • pismeno – redovnom poštom na adresu sjedišta, Antea d.o.o. Kras 106/1, 51514 Dobrinj, Hrvatska
  • kontakt osoba Društva je direktor Danijel Mataija.

Ukoliko niste zadovoljni odgovorom na vaša pitanja odnosno pritužbu imate pravo na žalbu, u vezi našeg prikupljanja i korištenja Vaših osobnih podataka koju možete uputiti na adresu Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14 HR – 10 000 Zagreb, Tel. 00385 (0)1 4609-000, Fax. 00385 (0)1 4609-099 email: azop@azop.hr.

Preuzmite PDF datoteku ovdje.